Kuvagalleria

Hallituksen puheenjohtaja Päivi Kankaanmäki peruskivenmuurausta aloittamassa
Peruskivenmuuraus voi alkaa.
Lammin Hyvinvointikeskuksen peruskivenmuurauksen yleisöä
Toimitusjohtaja Heikki Meriläinen vasta valetun peruskiven äärellä
Lammilla yleisölle maistui lihakeitto ja pellavainen ruisleipä Lammin tapaan.
Viipurintie 56 Tarinatuvan vihkiäiset
Yhteisöohjaaja Vuokon Tarinatupa -räpin saattelemana avattiin uusi Tarinatupa
Sadonkorjuujuhlaa Keinutuolin takapihalla
Heinäseipään tekoa haarukalla. Naiset voittivat. Onnittelut kilpailijoille.
Elomessuilla 2019 osastollamme vieraili kaksi iloista Klovnia.
Räsymatto -vieraskirjaan tuli monta vierailijan raitaa ja nimeä.

 

 

Lammin Hyvinvointikeskuksen peruskivenmuuraus veti väkeä koleasta säästä huolimatta keskiviikkona 27.11.2019 Lammin Isolukkarintiellä.

 

Lämminhenkisessä tilaisuudessa kuultiin HVASin hallituksen puheenjohtajan, apulaiskaupunginjohtajan  ja pääurakoitsijan puheet, musiikkiesityksestä vastasivat Laulupoppoon kauniisti sointuvat miesäänet ja syötiin ilmanalaan sopivaa, kuumaa lihakeittoa. Tilaisuuden juonsi Reima Numminen.

Peruskivenmuurausta ennen peruskiveen sijoitettiin kapseli täynnä hankkeeseen liittyviä lehtikirjoituksia ym. Muuraamaan astuivat kaupungin, säätiön hallituksen ja rakennuttajan edustajia. Hymy oli herkässä ja iloinen tunnelma valaisi harmaata syystalven päivää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viipurintie 56 sai Tarinatuvan

Viipurintien aktiiviset asukkaat ovat saaneet pystyyn osittain talkoohengellä säätiön ostaman Tarinatuvan takapihalleen. Tarinatuvan vihkijäisiä vietettiin syksyisenä päivänä 3.10.2019. Yhteisöohjaajan Tarinatupa -räpin saattelemana avattiin silkkinauha ja täten Tarinatuvan ovet avautuivat talon asukkaiden käyttöön. Lopuksi juotiin makoista kakkukahvit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sadonkorjuujuhla Keinutuolin takapihalla 27.8.2019

Kantakaupungin säätiön talojen asukkaat kokoontuivat runsaslukuisina juhlimaan sadonkorjuuta Keinutuolin takapihalle. Oli kaunis, suorastaan helteinen päivä. Ohjelmassa oli yhteislaulua hanuristi Pertti Helanderin säestyksellä, makkaranpaistoa, kakkukahvit, heinäseipäänteko -kilpailu ja geokätköilyä. Puutarhaan piilotetuista geokätköistä löytyi kirjain, joita keräämällä muodostui erään juureksen nimi. Oikea vastaus oli : PUNAJUURI.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön Elomessujen osastolla vieraili

paljon esteettömistä ja ikäihmisille suunnatuista asunnoista kiinnostuneita ihmisiä. Säätiön asuntohakemuksia lähti paljon myös vanhempiensa asumisesta huolta kantavien lasten mukaan. Helteinen lauantai veti osastolle väkeä levähtämään mukavassa tuolissa istuen ja nauttien toiminnanjohtajan tekemää makoisaa mehua.

Kiitos kaikille osastollamme vierailleille mielenkiinnosta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön toimintaa:

Syntymäpäivät jatkuvat kerhohuoneilla

Säätiön 40-vuotisjuhlinta jatkuu yhteisöohjaajan toimesta kaikissa kerhohuoneissa. Tällä mahdollistetaan myös niiden juhlatunnelma, jotka eivät päässeet pääjuhlaan Raatihuoneelle.

Kerhohuoneiden juhlissa on ollut runsaasti väkeä. Yhteisöohjaaja Vuokko on lyhyessä juhlapuheessaan sivunnut säätiön historiikkia ja korostanut yhteishengen luomisen keinoja asumisyhteisöissä ja sen merkitystä ihmisen hyvinvoinnille. Koti -aiheiset laulut ovat kirvoittaneet vanhoja muistoja erityisesti laulujen Tiedän paikan armahan- ja Kodin kynttilät -laulun yhteydessä. Ihan kunnon kermaa on -sanoi eräs asukas, kun maisteli juhlakakkua.

 

40 -vuotisjuhlat onnistuivat yli odotusten

Hämeenlinnan juhlapukuun sonnustautunut Raatihuone keräsi melkein salin täydeltä Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön asukkaita ja kutsuvieraita juhlimaan säätiön 40 vuotiasta taivalta. Säätiön järjestämä kuljetus mahdollisti mahdollisimman monen saapumisen juhlaan.

Tilaisuus alkoi Sibelius Opiston oppilaan Onni Sippolan kauniilla viulutulkinnalla J. Sibeliuksen Masurkasta op. 81 nro 1. Yleisön ihastunut kohahdus tervehti Hml:n Kansantanssinuorten lapsiesiintyjiä ohjaaja Marjuska Santalan johdolla, kun he saapuivat kansallispuvuissaan upeaan saliin. Laulutanssit saivat yleisön jopa vislaamaan ja taputtamaan innoissaan.

Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen toi kaupungin hallituksen puheenjohtaja Sari Rautio ja tilaisuuden juhlapuheen piti eduskunnan varapuheenmies Mauri Pekkarinen. Hän totesi alkuun että sitten kun hän jää eläkkeelle, hän muuttaa Hml:n Vanhusten Asuntosäätiön taloon kun täälläkin on jo niin hyvä tunnelma.

Asukkaiden tervehdyksiä päästiin katsomaan videolta, jonka lopussa olevaan Arvon mekin ansaitsemme -lauluun myös yleisö lähti mukaan. Samaan rentoon ja huumorintäyttämään henkeen tilaisuuden artisti Eki Liikanen veti upeilla lauluillaan ja välispiikeillään yleisönsä.

Säätiön pitkäaikaiset henkilökunnan jäsenet ja toimintaan merkittävästi vaikuttaneet henkilöt huomioitiin Säätiön viirein ja mitallein. Tilaisuuden juontaja ja HVASin hallituksen puheenjohtaja Antti Ahonen luotsasi juhlaväen hallitusti juhlakakkukahveille. Tilaisuudesta jäi läsnäolleille iloinen ja muistorikas tunnelma.

Toimintaa viidessätoista kerhohuoneessa

Vuoden 2019 HVAS yhteisöjen toiminta alkaa loppiaisen jälkeen viidessätoista kerhohuoneessa. Aloitamme tutustumalla toisiimme uuden yhteisöohjaaja Vuokon kanssa.

Toiminnan tavoitteena on tuoda vaihtelua arkeen, mahdollistaa yhteisöllinen kohtaaminen, luoda yhteishenkeä, pohtia mieltä askarruttavia asioita, aloittaa mahdollisesti uusi harrastus tai aktivoida entinen ja tutustua taiteen ja kulttuurin terveyttä edistäviin mahdollisuuksiin. Toiminta lähtee asukkaiden toiveista ja yhdistyy yhteisöohjaajan ammattitaitoon.

Toivotamme kaikille Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön asukkaille innostavaa vuotta 2019.

 

Tietoa ikäihmisille kotona asumisen turvaksi luento!
10.12.2018 maanantaina klo 12.00.

 

Luennolla kerrotaan kotona asumisen turvallisuutta lisäävistä arkiteknologisista välineistä, sekä muista keinoista lisätä kotona asumisen toimivuutta ja turvallisuutta.  Kotona asumisen turvallisuus pitää sisällään esim. rikosturvallisuuden ja pakkomyynniltä suojautumisen. Tilaisuuden lopuksi on mahdollista tulla kokeilemaan ja katsomaan arkiteknologiasalkun välineitä. Luennoitsijana toimii Kaisa Eskelinen Vanhustyön keskusliitosta.

Kumppanuustalon auditorio 2.krs, Kirjastokatu 1, 13100 Hämeenlinna

Glögi ja pipari tarjoilu tapahtuman lopuksi!

Tapahtuman järjestää yhteistyössä: Vanhustyön keskusliitto, Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö ja Vapaaehtoiskeskus Pysäkki.

 

Hämeenlinnan kaupunginteatterissa Kahvi mustana näytelmä 29.11.2018 torstaina klo 14.00.

Hämeenlinnan kaupunginteatteriin on varattu lippuja Vanhusten Asuntosäätiön asukkaille Kahvi mustana näytökseen 29.11.2018 torstaina klo 14.00. Lipun hinta on 29,00 € ja kyyditys omakustanteisesti.

Näytelmässä Hercule Poirot ratkoo mysteerin teatterin lavalla. Sir Claud Amory on juuri saanut valmiiksi uusimman keksintönsä, atomipommin kaavan, mutta tuo kaava katoaa mystisesti kassakaapista. Kartanon kaikki vieraat joutuvat epäilyksenalaisiksi ja Hercule Poirot kutsutaan paikalle selvittämään tapausta,  mutta onko siinä kaikki vai onko tapahtunut uusi rikos?

Ilmoittaudu Heidille 2.11.2018 mennessä. Puh. 050 4002251 tai heidi.eronen@hameenlinna.fi

 

10.10.2018 keskiviikkona klo 11.00 - 14.00, Ulkoilupäivä Aulangon Tekosaaressa.
Tule mukaan virkistymään ja viettämään ulkoilupäivää hyvän seuran ja pienen purtavan parissa.Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Vapaaehtoiskeskus Pysäkin kanssa ja se on osa Vanhustenviikon ohjelmaa.

Jotta voimme varata sinulle tarjoilun niin ilmoittaudu Heidille 5.10 mennessä. Tarjoilun hinta on 5,00 €, joka maksetaan paikan päällä. Jos tarvitset kuljetusta Aulangon kylpylästä Tekosaarten kodalle (1 km), niin kerro siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Heidi Eronen, puh. 050 4002251 sähköposti: heidi.eronen@hameenlinna.fi

Vanhustenviikolla 12.10.2018 perjantaina klo 10.00 - 12.00 on Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön infopiste Kumppanuustalolla. Voit tulla kysymään mieltä askarruttavista asioista tai jättää kommenttia: - Ikääntyvien henkilöiden tulevaisuuden haaveasunto. 
Kummpanuustalo, Kirjastokatu 1, 1.krs. Infopiste löytyy aulasta.

17.10.2018 keskiviikkona klo 13.00 vietetään Heikkilänkadun kerrostalon 30-vuotis syntymäpäiväjuhlia.

 

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiö SR:
Allaolevan aikataulun mukaan kokoonnutaan kerhohuoneissa talon asukkaiden  kanssa.
Kerhoissa vaihdetaan kuulumisia, keskustellaan ajankohtaisista asioista, liikutaan, pelataan, nautitaan musiikista, vietetään erilaisia juhlia ja toteutetaan asukkaiden toiveita toiminnan suhteen.

Yhteisen toiminnan avulla lisätään talon asukkaiden yhteisöllisyyttä. Virkistetään mieltä ja kehoa taiteen, kulttuurin ja liikunnan eri muodoilla.

Aulangontie 4  

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parittoman viikon maanantaina klo 13.00-15.00 

Rinkelinkatu 49

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parittoman viikon keskiviikkona klo 13.00-15.00

Heikkilänkatu 4

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parittoman viikon torstaina klo 13.00-15.00
 

Timonkuja 4

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parittoman viikon perjantaina klo 13.00-15.00
 

Latokartanonkuja 2 & 4

- Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parillisen viikon maanantaina klo 13.00-15.00

Kekkurinkuja 3

- Sunnuntaikerho  klo 13.00-14.00, tietokilpailuja

- Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parillisen viikon keskiviikkona klo 13.00-15.00
 

Pollentie 33

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parillisen viikon torstaina klo 10.00-12.00
 

Viipurintie 56

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parillisen viikon torstaina klo 14.00-16.00
 

Parolantie 24

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Parillisen viikon perjantaina klo 13.00-15.00
 

Keinutuoli, Korentokatu 4. Kerhohuone Keinutupa

Maanantaikerho  klo 14.00-16.00 kokoontuu Keintuvassa 5.krs A 28. Asukkaiden oma kerho kaikille Keinutuolin asukkaille.
Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille jokaisen kuukauden neljäs tiistai klo 10.30-12.00

Lukiokatu 24

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille jokaisen kuukauden neljäs tiistai klo 14.00-16.00

Hauho Punnanmäentie 10

- Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Jokaisen kuukauden toinen tiistai klo 10.00-12.00

Lammi Heinätie 1:n ja 3:n kerhohuoneella

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Jokaisen kuukauden toinen tiistai klo 13.15-15.15

 

Tuulos Raikontie 2

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Jokaisen kuukauden toinen tiistai klo 16.00-18.00
 

Rengonraitti 19, Hopearanta

- Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Jokaisen kuukauden ensimmäinen tiistai klo 13.00-15.00

Iittala, Sauvolan Hyvinvointikeskus

Yhteisöohjaajan ohjaama kerho talon asukkaille!
Jokaisen kuukauden viimeinen keskiviikko klo 10.00-12.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hämeenlinnan Vanhusten Asuntosäätiön 40-vuotijuhlat Raatihuoneella 19.2.2019

Säätiön hallituksen varapuheenjohtaja Virpi Ahonen tervehtii juhlaan saapuvia säätiön asukkaita ja kutsuvieraitaRaatihuone täyttyi lähes kokonaan. Pitkäaikaisia henkilökunnan jäseniä huomioitiin.
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.

Keinutuolin vihkiäisissä juhlapuheen piti Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen

Keinutuolin vihkiäisissä juhlapuheen piti Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Pirkko Karjalainen
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.
Säätiön hallituksen puheenjohtaja Anna-Liisa Torvinen tervehdyspuhe Keinutuolin vihkiäisissä
Klikkaa kuvaa nähdäksesi siitä suurennoksen.